Vreme je že pravo, da se kritna lahko položi

Končno je bilo toplejše vreme, da smo se lahko dogovorili za to, da se kritina položi na na naš vikend. Razlika v temperaturi od takrat, ko se je kritina dostavila, je skoraj dvajset stopinj v plus in občutek je mnogo boljši. Takrat je bilo komaj 3 stopinje zunaj in že samo, da si bil zunaj, je bilo neprijetno kaj šele, če bi moral kdo kaj delati.

Tako se je pa končno vreme otoplilo, pomlad je že v polnem zagonu, in samo biti zunaj je mnogo bolj prijetno kakor pa prej. Tako, da bo delo mnogo bolj prijetno kakor v mrazu. Ali pa poleti, ko je peklenska vročina. Sicer so pa temperature poleti na našem vikendu precej bolj normalne kakor v kakšni Ljubljani, kjer je le beton. Tukaj je tako prijetno, da je bolj podobno pomadi v mestu kakor pa poletju. Pa še jezero imamo v bližini in je res odlično. Ko bo pa nova kritina postavljena na strehi, bo pa še videz mnogo bolj prijeten kakor prej. 

Ko sem ravno razmišljala o tem, kako imamo lepo naravo, sem se naslednji konec tedna odpeljala na vikend, kljub temu da kritina ni bila še v načrtu, da se postavi na streho. Ampak sem si prav zaželel razgled na tisto jezero v bližini, da si malce odpočijem oči. Res je lep razgled. Pa še sama sem odšla, da bom res imela mir pred vsem. Verjetno je bila to tudi zadnja možnost, preden bo vikend vedno zaseden z nekom od naše družine ali pa s starši, ker smo tako dogovorjeni. Med seboj si razdelimo, kako si bomo dopust razdelili, da bomo na vikendu, da vsem odgovarja. Kar pa pomeni, da je med poletjem vedno nekdo tam. Tokrat je bil pa še cel konec tedna vikend prazen in sem lahko odšla za en dan tja. Pa še nekaj stvari sem lahko pripravila za naslednji konec tedna, ko se bo kritina končno polagala.