Nespresso kavo prideluje v Kolumbiji

Večini ljudi ni všeč kava v kapsulah Nespresso preprosto zato, ker oni ne marajo kave v prahu. Toda, če bi vedeli resnico, bi morda dobro premislili, kaj so izjavili. Seveda se strinjam, da večina kavnih avtomatov uporablja slabo kavo in da je ta kava resnično bolj slab približek pravi kavi, ki jo lahko okušate v vašem priljubljenem lokalu. 

Toda Nesresso kavo pridelujejo v Kolumbiji. Da Nespresso ma svoje plantaže visoko v gorah v vasici z imenom Valparaiso. Če boste kdaj obiskali ta kraj boste lahko opazili, da je to večinoma družinski posel in da je njihova strast do kave resnično velika. Vsak član družine ima seveda svoje naloge, nekateri skrbijo za nasade, drugi za žetev, tretji pakiranje in četrti za nadzor kakovosti. Skratka glede na vloženo strast v teh nasadih v Kolumbiji, vam lahko zagotovim, da je kava v kapsulah več kot vrhunska.

Če torej Nespresso svojo kavo prideluje v Kolumbiji, če se del te kave znajde v kapsulah, potem je dobro, da te kapsule kaj hitro poizkusite ter preverite ali bi vam morda kava pripravljena v teh kavnih avtomatih na koncu morda bila resnično okusna. Morda bi končno ugotovili, da Nespresso kave ni dobro enačiti z vsemi ostalimi podobnimi izdelki. 

Je pa ena stvar resnična. NA trgu je ogromno konkurenčnih izdelkov in konkurenčnih kapsul. Ti izdelki so cenejši, a vendar tu govorimo o nekaj centih prihranka. Če ste torej okušali na kakšnem sestanku oziroma obisku kavo v kapsulah to pomeni, da morda niste okušali Nespresso kavnih kapsul, kar pa pomeni, da se vam je ta kava zamerila. 

To, da ne želite več piti kave v kapsulah pa pomeni le to, da ste se odrekli potencialno zelo zanimivi in cenovno dostopni kavni opciji, ki vam prinese del Kolumbije v vaš dom. Torej naslednjič, ko obiščete trgovino, preverite, da so kapsule, ki jih kupujete kavne kapsule Nespresso.