Zanimivo delo, ki ga ima klicni center za tehnično pomoč

Prijatelj je že dolga leta strokovnjak na področju tehnične pomoči, zato je nedavno sprejel ponudbo za delo za klicni center v večjem računalniškem podjetju. Odkar ga poznam, lahko rečem, da je zelo zgovoren in zelo rad pomaga in svetuje različnim ljudem. Tako, da sem mu delno tudi jaz svetovala, da zakaj ne bi poizkusil česa takega, ker vem, da mu pogosto kakšna delovna mesta niso bila najbolj všeč.

In tako je res dobil ponudbo, ki jo je poslal neki klicni center, sprejel povabilo na razgovor in po ponujeni ponudbi sprejel zaposlitev. Predhodno je opravljal delo nekega vzdrževanja, kjer ni bilo konca popravil, napak in težav. Zato se je pogosto pritoževal, kako mu nadure in neskončne zgodbe popravil niso všeč. Sedaj, ko je pa klicni center že nekaj mesecev njegov drugi dom oziroma delovno mesto, pa je videti vedno bolj vesel in sproščen.

Zadnjič sva se celo dobila na kavi in prav z navdušenjem mi je pripovedoval, kaj vse se mu dogaja. Od tega, da ima zelo zabaven kolektiv, da smeha ne manjka, in seveda do tega, da v resnici dobila prav zabavne klice, ko nekdo potrebuje pomoč in je celoten način, kako dela spremenil v pravo zabavo. Lahko bi rekla, da je klicni center ta trenutek najboljše, kar se mu je zgodilo v življenju. Najbolj uživa v tem, ko pomaga starejšim ljudem, ki so zelo nezahtevni in prav pozitivni, ter se jim nikamor ne mudi. Pravi, da kolikor mu je bilo zahtevnejše delo ljubše včasih, se ga je prav naveličal.

Sicer se mi pa zdi, da v vsakomer na različna obdobja odgovarjajo različne stvari. Različen tempo, različni interesi. Tudi sama sem včasih iskala večje izzive v življenju, sedaj mi je pa ljubše, da delam nekaj, kar že znam. Sicer kolikor se poznam, se bo tudi to kmalu spremenilo. Recimo, da imam obdobje, ko malce počivam. 

Tako, da sem prav vesela, da si bo moj prijatelj rahlo odpočil z delom, ki ga nudi klicni center, ki je očitno v njegovem primeru zelo zabavno.